Snelcursus herfstvakantie Zwembad de Fakkel

28 september 2022

Voor de meeste kinderen bestaat er geen grotere pret dan waterpret. Want wat is er nu leuker dan te plonzen en te ravotten in het water zonder angst om een keertje kopje onder te gaan. Niet alleen in de beschermde omgeving van het zwembad, maar ook in het onbekende buitenwater. Voor ouders is het een geruststellende gedachte dat hun kinderen veilig kunnen meedoen aan allerlei recreatieve activiteiten in, op of aan het water.

Voor veel mensen is het lastig om meerdere malen per week, vaak totaal een uurtje, naar zwemles te gaan. Ook is het vaak moeilijk de zwemlessen te combineren met werk en/of zorg.
Om het wat makkelijker te maken organiseert Zwembad de Fakkel in de herfstvakantie deze snelcursussen.

Doelstelling van de snelcursus is om in één vakantieweek zoveel mogelijk vorderingen te maken. In één vakantieweek zullen de kinderen 6 dagen zwemmen in een zwemles van 2 uur.

Dagen en tijden

Dit gaat gebeuren op de volgende dagen en lestijden; van zaterdag 22 oktober t/m zaterdag 29 oktober (uitgezonderd zondag 23 oktober en woensdag 26 oktober)

Lestijden op zaterdag zijn van 13:15 – 15:15 uur
Lestijden doordeweeks zijn van 11:00 – 13:00 uur

De leerlingen krijgen steeds les van een vast team aan lesgevers (uitgezonderd ziekte en/of onverwachts verlof). De cursus zal plaatsvinden in een rustige omgeving zodat de kinderen zich volledig kunnen concentreren. Ouders zijn niet in het bad aanwezig. Doordat de leerlingen 2 uur per lesdag aan het zwemmen zijn is er tijdens de les veel tijd om hen de vaardigheden onder de knie te laten krijgen. Ook wordt er gelest in kleine groepjes van maximaal 9 kinderen en anders ingedeeld worden in hetzelfde niveau.

Om mee te doen met de cursus dienen de kinderen wel de minimale leeftijd van 5 jaar te hebben. Daarnaast moeten de kinderen al watervrij zijn. (Vanaf niveau 2, 3 en 4). Wij zullen wel gaan controleren of de kinderen geschikt zijn voor deze lessen. Indien nodig worden de kinderen van tevoren getest worden om te kijken of zij geschikt zijn voor deze lessen.

De kosten voor deze cursus bedragen € 200,–. Dit is inclusief pauzehapjes en drankjes voor de kinderen. Wanneer het kind niet de door ons verwachte progressie heeft gehaald ontvangt u het bedrag terug. Na betaling is het kind verzekerd van een plek in de snelcursus.

Inschrijven

Inschrijven en/of inlichtingen inwinnen is mogelijk aan de receptie van zwembad de Fakkel. Ook kan dit telefonisch via nummer 0180 – 491122. E-mailen kan ook naar Kassa@de-fakkel.nl. Dit ter attentie van naam, lesdag, lestijd, niveau en telefoonnummer.