ABC Privé

Bij deze zwemlesvorm zwemmen maximaal 3 kinderen bij 1 lesgever. De kinderen en lesgever blijven vanaf het begin tot en met het diploma in principe samen.

De lessen zijn 30 minuten in plaats van 45 minuten op woensdag (17.45 – 18.15 uur) en zaterdag (11.15 – 11.45 uur).

Inschrijven kan vanaf 4 jaar. Voordat de lessen starten (vanaf 5 jaar) ontvangt u van ons een uitnodiging voor proefzwemmen ( € 3.00) op zaterdagmorgen. Tijdens het proefzwemmen beoordeelt de lesgever het niveau van uw kind. Indien er 3 kinderen van gelijkwaardig niveau ingeschreven zijn, starten de lessen en ontvangt uw kind een oproep voor de eerste zwemles.

Dit betekent dat de datum van inschrijving in vergelijking met de andere zwemlessen niet bepalend is voor de startdatum.

Voor ABC Privé is het inschrijfgeld, borg voor de zwempas en diplomazwemmen gelijk aan de huidige zwemlessen. De prijzen voor de leskaarten zijn als volgt:

4-weken kaart 8 lessen            € 140,00
2-weken kaart 4 lessen            € 72,00
Losse les                                 € 20,00

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen zich voor zwemles inschrijven. Vanaf 5 jaar kunnen kinderen opgeroepen worden voor de eerste zwemles. Het inschrijfgeld bedraagt € 13,45.  Zie onze voorwaarden voor de spelregels van onze zwemlessen.

Zwem ABC

In De Fakkel worden zwemlessen volgens het Zwem ABC gegeven. Wij hebben eigen diploma’s waarbij het examenprogramma is opgebouwd volgens de zwemeisen van BREZ.

Iedere week volgen de kinderen twee lessen van 30 minuten. Tijdens vakanties gaan de lessen gewoon door, behalve in de zomervakantie (zes weken) en tijdens de kerstvakantie. Per lesgroep zijn er maximaal 3 kinderen. Tijdens de opleiding zwemmen de kinderen mogelijk drie keer af; eerst voor het A-diploma, vervolgens voor het B-diploma en ten slotte voor het C-diploma. Elk diploma maakt het kind zwemvaardiger. Het Zwem ABC wordt ook wel gezien als een paspoort om veilig plezier te maken en te sporten in en om het water.

Gratis vrijzwemmen

Naast het leszwemmen adviseren wij iedereen om met kinderen samen te zwemmen als extra oefening. Zo kunnen kinderen hun zwemvaardigheden verbeteren. Want ouder, kind én zwembad halen met elkaar het beste resultaat. Alle zwemlessers (A, B en C) mogen, gedurende hun lesperiode, altijd gratis vrijzwemmen bij De Fakkel onder de volgende voorwaarden.

  • Kind moet zijn/haar geldige persoonsgebonden zwempas bij zich hebben.
  • Kind is onder begeleiding van minimaal één betalende ouder/verzorger.