Activiteiten

De Fakkel biedt een groot aanbod activiteiten aan, onderverdeeld in drie categorieën: waterpret (vrijzwemmen en kinderfeestjes), Aqua sportlessen en Aqua therapie. Klik op de buttons voor meer informatie.  

Waterpret

Aqua Family

Op zondagochtend biedt De Fakkel familiezwemmen aan voor het hele gezin. Een paar uurtjes gezellig samen spetteren en spelen voor de hele familie! Neem je opa en oma ook mee?

Gezinszwemmen

Geniet van de waterglijbaan, stroomversnelling, bubbelbaden, stoomcabines en sauna’s: voor ieder wat wils.

Aqua Family is gericht op gezinnen, kinderen en tieners (onder de 21) zijn welkom onder begeleiding van minimaal één volwassene boven de 21 jaar.

Aqua Holiday

Tijdens de vakanties is het vrijzwemmen extra leuk dankzij Aqua Holiday. Het Flamingobad en Orkabad zijn beiden geopend en heen en weer lopen is geen probleem.

Opblaasbaar speelkussen

Het Orkabad ligt vol met speelattributen en een groot opblaasbaar speelkussen en in het Flamingobad kun je zoals je gewend bent heerlijk bubbelen of van de glijbaan roetsjen.

In de vakanties geldt een vakantietarief van € 6,-.

Aqua Disco

Kom je swingen en feesten in ons tropisch discoparadijs? Tijdens Aqua Disco laat de DJ de vetste hits door de speakers knallen en de speciale verlichting maakt er een flitsende discoavond van!

Programma

De zwemdisco’s zijn voor kinderen t/m 12 jaar en vinden van september t/m maart plaats, een keer per maand op zaterdag van 18:00 tot 21:00 uur.

Programma:
25 januari 2020 – Glow in the dark
29 februari 2020 – Jungle
4 april 2020 – Oranje

Aqua Femina

Elke donderdag is er in het Flamingobad vrijzwemmen speciaal voor vrouwen. Dames die uit geloofsovertuiging niet gemengd willen zwemmen zijn ook van harte welkom.

Afgeschermd zwembad

Tijdens deze avond wordt er toezicht gehouden door vrouwelijke medewerkers van zwembad De Fakkel. De ramen worden afgeschermd waardoor het van buitenaf niet mogelijk is om in het bad te kijken.

Verder is er onbemand cameratoezicht, de camerabeelden worden alleen bij calamiteiten achteraf bekeken. In het bad zijn mobiele telefoons niet toegestaan.

Aqua Femina is voor vrouwen vanaf 12 jaar. Wij vragen iedereen in verband met de hygiëne om in gepaste badkleding te komen.

 • Gepaste badkleding: bikini, badpak, badpak met korte pijpjes, badpakjurkje, tankini, burkini, surfpak tot de ellebogen en knieën.
 •  Niet toegestaan: lange leggings, t-shirts etc.

Kids Party

Het allerleukste kinderfeestje vier je natuurlijk in De Fakkel! Samen met je vriendjes en vriendinnetjes plons je in het zwembad, roetsj je van de glijbaan en na afloop eet je gezellig wat samen. 

Meer informatie kinderfeestjes

Het zwembad organiseert samen met Sportcafé De Fakkel speciale arrangementen om de kinderen een fantastische dag te bezorgen.

Feestje 1

 • Toegang tot het zwembad
 • Kleine patat + sausje naar keuze
 • Keuze uit kroket, frikandel, kaassoufflé of kipkorn
 • Keuze uit kindercola, capri sonne of limonadesiroop
 • Keuze uit een perenijsje, raketje, split, of toverijsje
 • Kosten: € 15,– per persoon

Feestje 2

 • Toegang tot het zwembad
 • Kleine patat + sausje naar keuze
 • Keuze uit kroket, frikandel, kaassoufflé of kipkorn
 • Keuze uit kindercola, capri sonne, cola, fanta, 7-up, fristi, of chocomel
 • Keuze uit een ijsje tot € 2,00
 • Two-2-one lolly
 • Kosten: € 17,50 per persoon

Vooraf reserveren is niet verplicht, maar wel verstandig als je wilt komen eten. Deze arrangementen zijn ook geldig tijdens de zwemdisco’s. Voor meer informatie en reserveringen kun je bellen naar Sportcafé De Fakkel via 0180 – 428 640 of mailen via info@sportcafedefakkel.nl.

Zeemeerminzwemmen

Droom jij ook van een zeemeerminnenstaart? De Fakkel biedt een beperkt aantal lessen aan waarin deze droom tot werkelijkheid komt! Tijdens de les oefen je met een heuse vin in het recreatiebad. 

Datum en inschrijven

Deze les is voor jongens en meisjes van 8 tot 14 jaar die in het bezit zijn van minimaal een A- en B-diploma.

Datum: wordt nog bekend gemaakt.
Kosten: €15,00 (incl. huur vin + toegang tot het recreatiebad)

Het vrijzwemmen in het recreatiebad is op dezelfde dag als de zeemeerminles.

Inschrijven kan via info@de-fakkel.nl. Ook vragen en opmerkingen kunnen naar dit e-mailadres gestuurd worden.

Aqua sporten

Voordelen Aqua sporten

 

 • Minimale kans op blessures omdat je in het water onbelast kunt bewegen
 • Geschikte oefeningen voor revalidatie
 • Deskundige instructeurs
 • Ontspanning door inspanning
 • Hoog calorieverbruik (40% meer dan bij oefeningen buiten het water) dus geschikt om gewicht te verliezen.

Fifty Fit

Fifty Fit is een gezellige les speciaal voor 50-plussers die fit en gezond willen blijven. In het water worden er oefeningen gedaan die gericht zijn op het soepel en sterk houden van spieren en gewrichten. Fifty Fit vindt plaats in sta-diep water en is dus ook geschikt voor de niet-geoefende zwemmer. 

De lessen vinden twee keer per maand plaats in het Flamingobad en duren 45 minuten. Het laatste kwartiertje kun je de oefeningen nog eens overdoen, even vrijzwemmen of heerlijk relaxen in het bubbelbad.

Aqua Jogging

Bij Aqua Jogging draag je een wetbelt om je middel waardoor je rechtop loopbewegingen in het diepe water kunt uitvoeren. Naast het joggen is er ook aandacht voor spierversterkende oefeningen en spelvormen. Hiermee werk je op een prettige manier aan je conditie en figuur.

De lessen zijn elke week met uitzondering van de zomervakantie en feestdagen. Meedoen kan vanaf 14 jaar.

Aqua Trim

In het Orkabad doe je 30 minuten lang trimoefeningen (watertemperatuur 27,5 graden). De overige 30 minuten kun je heerlijk vrijzwemmen in het Orkabad. Een zekere zwemvaardigheid en conditie is aan te raden.

Aqua Bootcamp

Aqua Bootcamp is een pittige work-out in groepsverband. De diverse oefeningen zijn gericht op het verbeteren van uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, coördinatie en lenigheid. De les duurt 45 minuten en wordt gegeven in het tropische Flamingobad. Meedoen kan vanaf 16 jaar.

Aqua Varia

Aqua Varia bestaat uit een combinatie van Aqua Jogging en Aqua Trim. Op muziek voer je oefeningen uit met behulp van allerlei materialen. De les duurt 30 minuten. De overige 30 minuten kun je vrijzwemmen in het Orkabad. 

Aqua Therapie

Speciaal voor mensen met een chronische aandoening (reuma, artrose) heeft De Fakkel in samenwerking met fysio’s Aqua Therapie ontwikkeld. De lessen zijn ook zeer geschikt voor mensen met een lage belastbaarheid of die revalideren. De bijhorende klachten bij deze doelgroep kunnen door fysiotherapeuten goed behandeld worden met oefeningen in het water.

De samenwerking bestaat uit Zwembad De Fakkel, Fysiotherapie Westenberg en Fysiotherapiepraktijk Crezée-Louter-den Ouden.

De lessen worden gegeven door twee fysiotherapeuten in het subtropische recreatiebad, met een watertemperatuur van ongeveer 30 graden. De oefeningen die aangeboden worden, mogen door deelnemers op hun eigen tempo en niveau uitgevoerd worden. Alle lichaamsdelen worden getraind, vaak op muziek of met behulp van oefenmateriaal.

 

Aqua Therapie vindt plaats in ondiep water en is dus geschikt voor de niet-geoefende zwemmer. Ben je slecht ter been? Wij beschikken over een speciale tillift waardoor je gemakkelijk in en uit het water kunt komen en zijn er rolstoelen aanwezig.

De kosten van Aqua Therapie bedragen € 6,40 per les. Doe je mee? Download hier het inschrijfformulier of schrijf je in bij één van de fysiotherapiepraktijken of bij de kassa van De Fakkkel.

Zwembad De Fakkel

Sportlaan 8-10
2982 SN Ridderkerk
T 0180 – 491 122
E info@de-fakkel.nl

Over De Fakkel