Aqua therapie

Speciaal voor mensen met een chronische aandoening zoals reuma of artrose heeft De Fakkel in samenwerking met de fysio Aqua Therapie ontwikkeld. 

Aqua therapie

Speciaal voor mensen met een chronische aandoening (reuma, artrose) heeft De Fakkel in samenwerking met fysio’s Aqua Therapie ontwikkeld.

De lessen zijn ook zeer geschikt voor mensen met een lage belastbaarheid of die revalideren. De bijhorende klachten bij deze doelgroep kunnen door fysiotherapeuten goed behandeld worden met oefeningen in het water.

Aqua therapie vindt plaats op vrijdag van 11:00 tot 12:00 uur en van 12:00 tot 13:00 uur, en op maandag van 13:00 tot 14:00 uur. 

Fysiotherapeuten 

De samenwerking bestaat uit Zwembad De Fakkel, Fysiotherapie Westenberg en Fysiotherapiepraktijk Crezée-Louter-den Ouden.

De lessen worden gegeven in het sub-tropische recreatiebad, met een temperatuur van ongeveer 30 graden. De oefeningen die aangeboden worden, mogen door deelnemers op hun eigen tempo en niveau uitgevoerd worden. Alle lichaamsdelen worden getraind, vaak op muziek of met behulp van oefenmateriaal. 

Praktische informatie

Aqua Therapie vindt plaats in ondiep water en is dus geschikt voor de niet-geoefende zwemmer. Ben je slecht ter been? Wij beschikken over een speciale tillift waardoor je gemakkelijk in en uit het water kunt komen en zijn er rolstoelen aanwezig.

De kosten van Aqua Therapie bedragen € 6,60 per les. Doe je mee? Download hier het inschrijfformulier of schrijf je in bij één van de fysiotherapiepraktijken of bij de kassa van De Fakkel.

Zwembad De Fakkel

Sportlaan 8-10
2982 SN Ridderkerk
T 0180 – 491 122
E info@de-fakkel.nl

Over De Fakkel 

Informatie

Wij zijn onderdeel van Sport Service Ridderkerk.

Contact
Algemene voorwaarden
Huisregels
Privacybeleid
Proclaimer
Foto- videobeleid