Aqua Femina

Voor vrouwen die onder elkaar een gezellige en sportieve avond willen beleven is er Aqua Femina. Dames die uit geloofsovertuiging niet gemengd willen zwemmen zijn tijdens deze uurtjes natuurlijk ook van harte welkom. Er wordt er toezicht gehouden door vrouwelijke medewerkers van zwembad De Fakkel. Bovendien zijn alle ramen vanuit de hal en het restaurant afgeschermd waardoor het van buitenaf niet mogelijk is om in het bad te kijken. Er is onbemand cameratoezicht, de camerabeelden worden alleen bij calamiteiten achteraf bekeken. Verder zijn mobiele telefoons aan het bad niet toegestaan.

Het recreatiebad (met glijbaan, bubbelbaden en wildwaterkreek) is alleen toegankelijk voor vrouwen vanaf 12 jaar. Tijdens de zomervakantie van het basisonderwijs vervalt deze activiteit. De eerste Aqua Femina is weer op 6 september.

Badkleding

Tijdens Aqua Femina is het bad afgeschermd. Daarom vragen wij iedereen in gepaste badkleding te komen. Je kunt zwemmen in een badpak, tankini of bikini, eventueel ook met een zwemshort. Vanwege de hygiëne zijn lange leggings, tshirts en burkini’s als ook complete zwempakken niet toegestaan. Een badpak met korte pijpjes, badpakjurkjes maar ook surfpakken tot de ellebogen en knieën zijn wel toegestaan.

Vrijzwemmen – donderdag van 19.00 tot 22.00 uur

Banen zwemmen – maandag van 14.15 tot 15.15 uur