Aqua Therapie

Aqua Therapie is specifiek voor mensen met een chronische aandoening zoals Reuma, COPD, Artrose. Daarnaast zijn deze therapeutische lessen ook geschikt voor mensen met een lage belastbaarheid of die revalideren. De bijhorende klachten bij deze doelgroep kunnen door fysiotherapeuten goed behandeld worden met oefeningen in het water. Daarom hebben Fysiotherapie Westenberg, Fysiotherapiepraktijk Crezée-Louter-den Ouden en Paramedisch Centrum Slikkerveer samenwerking gezocht met zwembad De Fakkel en hebben zij samen Aqua Therapie ontwikkeld.

Over de lessen

In groepsverband wordt onder leiding van twee oefentherapeuten een uur les gegeven in het Flamingobad (subtropisch recreatiebad, ±31 graden). De vaste instructeurs doen oefeningen voor aan de deelnemers waarbij benen, armen, rug, buik, schouders, alle spieren en gewrichten  op eigen tempo en niveau worden getraind. De oefeningen worden vaak ondersteund met oefenmateriaal of muziek. Tijdens het eerste deel van iedere les wordt gezamenlijk getraind. Daarna is er voor iedereen de gelegenheid om de oefeningen te herhalen of gezellig vrij te zwemmen voor ontspanning. Aqua Therapie vindt plaats in ondiep water en is ook geschikt voor de niet-geoefende zwemmer.

Meer informatie

Dankzij een speciaal zuiveringssysteem op basis van zoutelektrolyse en UV-straling is de aanwezigheid van chloordampen in De Fakkkel minimaal wat het voor mensen met astma of COPD gunstig maakt om te zwemmen. Daarnaast beschikt De Fakkel over een speciale tillift waardoor je gemakkelijk in en uit het water kunt komen en zijn er rolstoelen aanwezig.

Inschrijven

De kosten van Aqua Therapie bedragen € 6,20 per les. Doe je mee? Download hier het inschrijfformulier of schrijf je in bij één van de fysiotherapiepraktijken of bij de kassa van De Fakkkel.

Maandag van 13.00 – 14.00 uur
Vrijdag van 11.00 – 12.00 uur en van 12.00 – 13.00 uur

Zomervakantie

De lessen Aqua Therapie gaan ook tijdens de zomervakantie door. De lessen vinden elke vrijdagochtend plaats op 7, 15, 21 en 28 juli en 4, 11, 18 en 25 augustus van 08.45 – 09.30 uur (zwembad open vanaf 08.30 uur). Na de les is het zwembad geopend en kun je heerlijk nagenieten in de sauna of lekker uitzwemmen.