Aqua Therapie

Aqua Therapie is specifiek voor mensen met een chronische aandoening zoals Reuma en Artrose. Daarnaast zijn deze therapeutische lessen ook geschikt voor mensen met een lage belastbaarheid of die revalideren. De bijhorende klachten bij deze doelgroep kunnen door fysiotherapeuten goed behandeld worden met oefeningen in het water. Daarom hebben Fysiotherapie Westenberg en Fysiotherapiepraktijk Crezée-Louter-den Ouden en samenwerking gezocht met zwembad De Fakkel en hebben zij samen Aqua Therapie ontwikkeld.

Maandag van 13.00 – 14.00 uur
Vrijdag van 11.00 – 12.00 uur en van 12.00 – 13.00 uur

Over de lessen

In groepsverband wordt onder leiding van twee fysiotherapeuten les gegeven in het subtropisch recreatiebad (±31 graden). De vaste therapeuten doen oefeningen voor aan de deelnemers waarbij alle lichaamsdelen op eigen tempo en niveau worden getraind. De oefeningen worden vaak ondersteund met oefenmateriaal of muziek. Aqua Therapie vindt plaats in ondiep water en is dus geschikt voor de niet-geoefende zwemmer. Ben je slecht ter been? Wij beschikken over een speciale tillift waardoor je gemakkelijk in en uit het water kunt komen en zijn er rolstoelen aanwezig.

Inschrijven

De kosten van Aqua Therapie bedragen € 6,40 per les. Doe je mee? Download hier het inschrijfformulier of schrijf je in bij één van de fysiotherapiepraktijken of bij de kassa van De Fakkkel.