Huisregels

Iedereen is bij De Fakkel van harte welkom. Wij vinden het belangrijk dat alle gasten met plezier gebruik kunnen maken van alles wat De Fakkel te bieden heeft. Daarom hanteren we bepaalde huisregels. 

Kinderen zonder zwemdiploma moeten zwemvleugels dragen en moeten worden begeleid door een volwassene in badkleding die beschikt over een goede zwemvaardigheid.

Ieder lichamelijk contact, ongewenste en/of gewenste intimiteiten, verbaal en/of lichamelijk geweld wordt in dit zwembad niet getolereerd.

Maak voor het opbergen van uw waardevolle voorwerpen en kleding gebruik van de af te sluiten kluisjes.

Zwemmen is alleen toegestaan in zwemkleding (bikini, badpak, tankini, zwembroek).

Niet met schoenen in de zwemzalen en het ‘blote voeten gedeelte’ van de kleedaccommodatie.

Hardlopen is niet toegestaan.

Eten/drinken is alleen toegestaan op de daartoe bestemde plekken, te weten het terras van het horecagedeelte en/of de ligweide. Glaswerk/ serviesgoed en BBQ is in de gehele accommodatie (zowel binnen als buiten) niet toegestaan.

Zwembad De Fakkel is rookvrij. Roken is niet toegstaan in en rondom de accommodatie, ook niet buiten. 

De glijbanen zijn alleen toegankelijk als de
waterstroom in werking is. Stroomt er geen water over de glijbaan, dan is hij buiten werking. De instructies op het bord en van het personeel bij de glijbaan dienen strikt opgevolgd te worden.

Het is niet toegestaan zich zonder geldige reden in of bij de kleedaccommodatie op te houden.

De aanwijzingen van het personeel dienen altijd opgevolgd te worden.

Voor uw en onze veiligheid is videoregistratie aanwezig. Beelden bewaren wij niet langer dan 28 dagen, tenzij er vermoeden is van verdachte zaken. Beelden worden niet met derden gedeeld m.u.v. politie en justitie.

De directie is niet aansprakelijk voor verlies, schade en/of diefstal van uw eigendommen en/of lichamelijk letsel in en om de accommodatie. Zij kan als zodanig niet aansprakelijk worden gesteld.

Het niet opvolgen van de huisregels door bezoekers geeft het personeel het recht betreffende bezoekers uit het bad te verwijderen en hen de toegang te ontzeggen. Afhankelijk van het vergrijp wordt indien nodig de politie ingeschakeld. **

Meenemen en gebruik van drugs, alcohol, wapens, waterpijp etc. is verboden. Verboden middelen worden in beslag genomen en kunnen tot ontzegging van het zwembad leiden.

Douchen voor het zwemmen is verplicht.

In De Fakkel hebben wij respect voor elkaars privacy en houden wij rekening met elkaar. Luide muziek, anderen of onderwater fotograferen is niet toegestaan. Harde ballen zijn niet toegestaan in de hele accommodatie.

Steekproefsgewijs voeren wij tassencontroles uit. Ingenomen artikelen die verboden zijn volgens de huisregels worden niet teruggegeven en kunnen tot uitzetting dan wel ontzegging leiden.

Opblaasbare luchtkussens, banden en opblaasbare dieren zijn niet toegestaan in de baden, wel op de ligweide.

Extra regels ivm Corona:

  • Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen;
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was uw handen voordat u naar ons toe komt;

* Kinderen die niet in het bezit zijn van een zwemdiploma, hebben alleen toegang tot het zwembad onder begeleiding van minimaal één betalende persoon in badkleding van 18 jaar of ouder, die beschikt over een goede zwemvaardigheid.

Kinderen die niet in het bezit zijn van een geldig A-zwemdiploma zijn verplicht zwemvleugels te dragen in de gehele zwemaccommodatie. Ook onder toezicht is het niet toegestaan voor kinderen zonder zwemdiploma om zonder zwemvleugels het zwembad te betreden. Dit is voor de veiligheid van uw kind.

Zwemvleugels zijn te koop bij de kassa.

** Bij onregelmatigheden, wangedrag of het niet opvolgen van de huisregels door bezoekers en/of huurders is het personeel van het zwembad gerechtigd de betreffende bezoekers en/of huurders uit het bad te verwijderen en hen de toegang tot de accommodatie te ontzeggen.

Afhankelijk van het vergrijp wordt indien nodig de politie ingeschakeld.

In alle gevallen waarin deze regels niet voorzien, beslist de directie van Sport Service Ridderkerk. Met het betreden van deze accommodatie geeft u aan zich te houden aan de hier geldende huisregels (exemplaar bij receptie). Bij het plegen van een strafbaar feit wordt altijd de politie ingeschakeld.

Zwembad De Fakkel

Sportlaan 8-10
2982 SN Ridderkerk
T 0180 – 491 122
E info@de-fakkel.nl

Over De Fakkel