Over zwemlessen

Bij zwembad De Fakkel kun je terecht voor ABC-zwemlessen, Teddybeerlessen, zwemvaardigheid en snorkellessen voor kinderen van alle leeftijden.

ABC-ZWEMLESSEN

Baby Peuterzwemmen

ABC-zwemlessen

Op een leuke, ontspannen manier leren we de kinderen alle zwemvaardigheden aan die ze nodig hebben voor de diploma’s. Op deze pagina vind je alle informatie over de zwemlessen.

ABC-zwemlessen voor kinderen

Vanaf 4 jaar oud zijn kinderen welkom bij de ABC-zwemlessen in De Fakkel. De kinderen hebben twee keer per week 40 minuten les op maandag & donderdag, dinsdag & vrijdag of woensdag & zaterdag. Bekijk hier het rooster.

De groepen bestaan uit 10 tot 12 kinderen. De lessen gaan het hele jaar door, ook in de vakanties.

Deelname aan zwemlessen voor het Zwem ABC kan vanaf 4 jaar oud, maar kinderen vanaf 3,5 jaar kunnen al wel ingeschreven worden. De wachttijd varieert per lesdag. Op diverse tijden kan er vrijwel direct gestart worden en op sommige lesdagen kan de wachttijd meerdere maanden zijn.  

Leerlingvolgsysteem Zwemscore

Altijd op de hoogte zijn van de vooruitgang van je kind? Dat kan nu met het online leerlingvolgsysteem genaamd Zwemscore.

In dit systeem houden de badmeesters en –juffen bij hoe het gaat in de zwemles en welke zwemvaardigheden de kinderen al onder de knie hebben.

Wanneer elk onderdeel voorzien is van een positief symbool, dan is je kind klaar voor de volgende fase of misschien zelfs wel het diploma!

Bij aanmelding voor zwemles ontvang je een e-mail met inloggegevens voor de Zwemscore.

De Fakkel heeft eigen diploma’s voor het Zwem ABC. De zwemlessen en het afzwemmen zijn opgebouwd volgens de richtlijnen van BREZ (nationale kwaliteitsstandaard voor zwemveiligheid).

De leerlingen kunnen voor drie diploma’s afzwemmen: voor het A, B en C-diploma. Met elk diploma wordt het kind behendiger en zwemvaardiger. Met het Zwem ABC op zak kan jouw kind met plezier veilig zwemmen en spelen in en om het water!

Gedurende de lesperiode mogen de zwemlessers (A, B en C) gratis komen vrijzwemmen. Wij adviseren dit aan alle leerlingen, want het beste resultaat behalen kinderen niet alleen door te lessen maar juist ook door samen met hun ouders te gaan zwemmen en zelf te gaan oefenen. Meters maken, noemen we dat!

Voor het gratis vrijzwemmen zijn de volgende voorwaarden zijn van toepassing:

  • Het kind moet in het bezit zijn van een persoonsgeboden zwempas, en deze tonen bij de entree.
  • Het kind is onder begeleiding van minimaal één betalende ouder/verzorger.

De tarieven voor de zwemlessen vind je op deze pagina

Altijd op de hoogte zijn van de vooruitgang van je kind? Dat kan nu met het online leerlingvolgsysteem genaamd Zwemscore. In dit systeem houden de badmeesters en –juffen bij hoe het gaat in de zwemles en welke zwemvaardigheden de kinderen al onder de knie hebben.

Wanneer elk onderdeel voorzien is van een positief symbool, dan is je kind klaar voor de volgende fase of misschien zelfs wel het diploma! Bij aanmelding voor zwemles ontvang je een e-mail met inloggegevens voor de Zwemscore.

In De Fakkel worden op diverse niveaus zwemlessen gegeven in verschillende baden. Om het voor kinderen begrijpelijk te houden, is er voor elk bad een dierenlabel:

  • Bad 1 = kikker
  • Bad 2 = zeester
  • Bad 3 = zeepaard
  • Bad 4 = orka (diepe bad)

Het bad staat dus gelijk aan het niveau van het kind. Wanneer het kind door mag naar het volgende bad, krijgt hij of zij een nieuw label. Alle labels samen vormen een complete puzzel.We vragen u om het label goed te bevestigen op de zwemkleding van het kind. Dan is het voor onze instructeurs direct duidelijk in welk bad een kind les heeft. Zo blijft het voor iedereen veilig!

Baby Peuterzwemmen

Kom je ook spelen, spetteren en zwemmen met ons? Voor kleintjes van 12 weken t/m 4 jaar oud en hun ouder(s) bieden wij Baby Peuterzwemmen aan: een halfuurtje plezier maken in het warme subtropische recreatiebad. Het water is ongeveer 30 graden.

De lessen zijn bedoeld om kinderen spelenderwijs vertrouwd te laten raken met het water. Door met hun ouders en andere kindjes te spelen, leren de baby’s en peuters hun angsten voor water te overwinnen.

In de les van 30 minuten oefenen we met kopje onder gaan, op de rug drijven, in het water springen en primitief voortbewegen. De les wordt gegeven door een deskundige leiding. Let op: elk kind moet begeleid worden door minimaal één van de ouders.

Elk seizoen worden er een aantal themafeesten georganiseerd. Ook zwemmen we een paar keer met zwemvleugels en kleding zodat de kinderen daar alvast een kunnen wennen.

Lestijden Baby Peuterzwemmen per leeftijd

Babygroep 3-12 maanden

09:00 – 09:30 uur

 

Peutergroep 1 – 2 jaar 

                 09:30 – 10:00  uur

           Peutergroep 2 – 3 jaar

                10:00 – 10:30 uur

 

Kleutergroep 3- en 4-jarigen

10:30 – 11:00 uur

Zwembad De Fakkel

Sportlaan 8-10
2982 SN Ridderkerk
T 0180 – 491 122
E info@de-fakkel.nl

Over De Fakkel