Zwem ABC voor kinderen

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen zich voor zwemles inschrijven. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen opgeroepen worden voor de eerste zwemles. Er is een wachtlijst van ongeveer één jaar en het inschrijfgeld bedraagt € 13,45. Kinderen met Teddybeer Goud-diploma mogen direct doorstromen als er plek is in de gewenste groep. Zie onze voorwaarden voor de spelregels van onze zwemlessen.

Zwem ABC

In De Fakkel worden zwemlessen volgens het Zwem ABC gegeven. Wij hebben eigen diploma’s waarbij het examenprogramma is opgebouwd volgens de zwemeisen van BREZ.

Iedere week volgen de kinderen twee lessen van 40 minuten. Tijdens vakanties gaan de lessen gewoon door, behalve in de zomervakantie (zes weken) en tijdens de kerstvakantie. Per lesgroep zijn er gemiddeld 10-12 kinderen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een lesgroep met maximaal 6 kinderen (uitsluitend op dinsdag/vrijdag). Tijdens de opleiding zwemmen de kinderen mogelijk drie keer af; eerst voor het A-diploma, vervolgens voor het B-diploma en ten slotte voor het C-diploma. Elk diploma maakt het kind zwemvaardiger. Het Zwem ABC wordt ook wel gezien als een paspoort om veilig plezier te maken en te sporten in en om het water.

Gratis vrijzwemmen

Naast het leszwemmen adviseren wij iedereen om met kinderen samen te zwemmen als extra oefening. Zo kunnen kinderen hun zwemvaardigheden verbeteren. Want ouder, kind én zwembad halen met elkaar het beste resultaat. Alle zwemlessers (A, B en C) mogen, gedurende hun lesperiode, altijd gratis vrijzwemmen bij De Fakkel onder de volgende voorwaarden.

  • Kind moet zijn/haar geldige persoonsgebonden zwempas bij zich hebben.
  • Kind is onder begeleiding van minimaal één betalende ouder/verzorger.

Rooster

Inschrijven voor zwemles kan op de volgende dagen: maandag & donderdag, dinsdag & vrijdag of woensdag & zaterdag. Bekijk hier het rooster.

Zwemscore

Mag jouw kind al naar de volgende groep? Of komt het felbegeerde diploma al in zicht? Met ons leerlingvolgsysteem ‘zwemscore’ kunnen ouders eenvoudig de vorderingen van hun kind online volgen. We houden precies bij wat de kinderen al kunnen en hoe ze hun zwemvaardigheden ontwikkelen. De zwemscore biedt een handig overzicht van de zwemeisen voor het betreffende diploma. Heeft een kind op ieder onderdeel een positief symbool? Dan is hij/zij klaar voor de volgende fase!

Wanneer je kind is aangemeld voor zwemles krijg je de inloggegevens voor de zwemscore per e-mail toegestuurd.

Maak je puzzel compleet!

Om het ook voor de kinderen leuk en begrijpelijk te maken, gebruiken we in onze zwemlessen dierennamen om het niveau en het daarbij behorende instructiebad van een kind te bepalen. Zodra jouw kind start met de zwemles krijgt het een label van een dier dat hoort bij zijn of haar niveau. Bij bevordering naar een ander bad krijgt je kind het volgende label totdat de puzzel compleet is (4 delen = 4 baden). Wil je ervoor zorgen dat het label goed op de zwemkleding van je kind wordt bevestigd? Zo kunnen onze instructeurs meteen zien in welk bad een kind hoort te zwemmen, dat is belangrijk voor de veiligheid van je kind.

Bad 1 = Kikker, Bad 2 = Zeester, Bad 3 = Zeepaard en Bad 4 = Orka (diepe bad)